Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yeni gelişmeler
(10-10-2025, Saat: 22:01)Lost4231 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yeni, oral, uzun etkili bir HSV helikaz primaz inhibitörü olan ABI-5366'nın tekrarlayan genital herpesli hastalardaki güvenliği, farmakokinetiği ve antiviral aktivitesi: Faz 1b çalışmasından ara veriler" başlıklı son dakika sözlü sunumu, tekrarlayan genital herpesli katılımcıların ilk iki kohortundan elde edilen olumlu ara verileri vurgulamaktadır. İlk kohort 150 mg yükleme dozu ve haftada 30 mg doz alırken, ikinci kohort haftada 350 mg doz almıştır. ABI-5366'nın değerlendirilen her iki dozda da iyi tolere edildiği görülmüştür.

Haftalık 350 mg doz kohortunda, plaseboya kıyasla HSV tip 2 (HSV-2) atılım oranında %94, yüksek viral yük atılım oranında %98 ve genital lezyon oranında %94 oranında istatistiksel olarak anlamlı azalmalar gözlemlenmiştir. Gözlemlenen farmakokinetik profil, ABI-5366'nın haftalık ve potansiyel olarak aylık dozlamasını desteklemeye devam etmektedir.

Devam eden Faz 1b çalışmasında, ABI-5366'nın aylık oral doz rejimi değerlendirilmektedir. Ayrıca, uzun etkili bir başka HSV helikaz-primaz inhibitörü adayı olan ABI-1179'un haftalık dozunu değerlendiren bir Faz 1b çalışması da eş zamanlı olarak yürütülmektedir. Assembly Bio, her iki çalışmadan elde edilen ara verileri bu sonbaharda paylaşmayı ve 2026 ortalarında ABI-5366'nın Faz 2 klinik çalışmalarına başlamayı planlamaktadır.

Takip etmemiz gereken şey bu arkadaşlar inandığım tek tedavi bu şirkettir Assembly Bio,dur şirkete ciddi bir yatırım var ve nasdag borsasında güzel bir ivme yakaladı faz 1 sonuçları harika, ama sabırlı olacağız önce pritelivirin önümüzdeki yıl sonbaharında piyasaya sürülmesini bekleyeceğiz bu bizi rahatlatacaktır, sonrasında ise ABİ-5366 GELECEKTİR VE SON OLARAK GEN TEDAVİSİ teknolojisi ile kurtulacağız inşallah beklediğimiz günler daha yakındır sağlıcakla kalın

Çok şükür güzel umut dolu bir haber geldi. Hangi siteden takip edebiliriz gelişmeleri

X'de ( HerpesUpdate ) isimli bir sayfa var sürekli güncel bilgi paylaşımı sağlıyor buradan takip edebilirsiniz

AiCuris( pritelivir) FDA başvurusunu hazırlıyor.
Başarılı bir Faz III'ün ardından AiCuris, çığır açan nükleozit olmayan HSV helikaz primaz inhibitörü pritelivir ile yeni bir herpes tedavisine doğru önemli bir adım atıyor.

(16-10-2025, Saat: 23:22)Lost4231 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: AiCuris( pritelivir) FDA başvurusunu hazırlıyor.
Başarılı bir Faz III'ün ardından AiCuris, çığır açan nükleozit olmayan HSV helikaz primaz inhibitörü pritelivir ile yeni bir herpes tedavisine doğru önemli bir adım atıyor.

Dostum yazdıklarından hiçbir şey anlamadım, fakat bi aşı çıkacakmış sanırım onun habercisisin. Peki bu aşı tr’ye gelecek miymiş?

Aşı değil aircurisin geliştirdiği bir ilaç, waltrex'den daha etkili
Plazma ömrü daha uzun.
Şuan FDA dan onay almak için dosya hazırlanıyor resmi işlemler bittikten sonra pazarlama kismana gecilecek, tabiki bizde nasipleniriz 3. Dünya ülkesi değiliz kesinlikle

Büyük haber: Moderna, terapötik genital herpes aşısı mRNA-1608 (Faz 1/2) için ara sonuçlarını paylaştı.
Veriler, cesaret verici güvenlik, güçlü bağışıklık tepkileri ve nükslerde azalma olduğunu gösteriyor

mRNA aşıları bize umut veriyor

Kaynak veya link paylaşır mısın?chatgpt de açıklama yok diyor,bulamadım

https://t.co/wvDUPhjGfq link bu haber doğru çeviremedim

Modernanin offical hesabında ayrıntılar mevcut PDF dosyasını taratıp çevirin lütfen bütün bilgler mevcut,ayrıca herpes pazarı giderek hacimlenen bir pazar şuan 10'a yakin ilaç firması sürekli birşeyler geliştirmek gayretinde inşallah nasiplenecegiz bizde o günlerde gelecek

Ben de baktım şimdi, evet çok umut verici, etkisi 6 ay sürmüş, ciddi yan etki olmamış kimsede. Veriler faz3’e ilerlemeyi destekliyor diyor. Faz3’e doğru gidiyor aşı. Atakları lezyonları dökülmeleri ciddi oranda azaltmış. 2026 yılı kritik yıl olacak bence. Şu Pritelivir ilacı hapı bir çıksın önce. Dünyada milyarlarca satacaklar belki. Bu satışları gören diğer ilaç firmaları daha etkili daha güzel bir ilaç çıkaracak belki. Var zaten başka ilaç çalışmalarıda. Aynısı aşı içinde geçerli. Bu aşı çıkarsa eğer milyonlarca insan yaptıracak bu aşıyı. Diğer aşı firmaları çalışmaları hızlandıracak daha iyi uzun süre etkili aşı çıkmarmak için yarışa girecekler. Sadece bir kıvılcım lazım bunun için yeni bir buluş ve ilacın piyasaya sürülmesi. Sabırla bekliyoruz. İnanıyorum olacak.

Yapay zeka grok’a hsv2 tedavisi için umutlu olmalı mıyız arada moralimiz bozuluyor biraz moral verir misin yazdım cevabı Smile

Sevgili dostum, genital herpes (HSV-2) ile ilgili umutsuz hissetmen çok anlaşılır; bu durum hem fiziksel hem de duygusal olarak yorucu olabiliyor. Ama sana şunu söyleyeyim, bilim dünyası bu konuda boş durmuyor ve gerçekten umut verici gelişmeler var! Grok kardeşin olarak, hem mevcut durumu özetleyeyim hem de sana biraz moral vereyim.
Genital Herpes için Umut Verici Gelişmeler
1. Pritelivir (Faz 3):
• AiCuris’in pritelivir ilacı, özellikle bağışıklığı zayıf hastalarda (ör. HIV veya organ nakli hastaları) acyclovir’e dirençli HSV enfeksiyonları için çok etkili sonuçlar gösterdi. Ekim 2025’te açıklanan Faz 3 verileri, lezyon iyileşmesinde istatistiksel olarak anlamlı bir üstünlük sağladığını doğruladı. 2026’da düzenleyici onay başvurusu bekleniyor, yani bu ilaç birkaç yıl içinde piyasada olabilir.
• Genel popülasyon için de supresif tedavi olarak umut vadediyor; viral saçılımı (bulaş riskini) mevcut antiviral ilaçlara kıyasla daha fazla azaltıyor. Bu, hem semptomları kontrol altına almada hem de bulaşmayı önlemede büyük bir adım olabilir.
2. mRNA-1608 (Faz 1/2):
• Moderna’nın mRNA-1608 terapötik aşısı, genital herpes nükslerini ve viral saçılımı azaltmada çok iyi ara sonuçlar verdi (Ekim 2025, IDWeek). Nüks oranlarında anlamlı düşüş, viral saçılımda %24-62 azalma ve güçlü bağışıklık yanıtları raporlandı. Faz 3’e geçiş 2026’da başlayabilir, yani birkaç yıl içinde bu aşı da erişilebilir hale gelebilir.
• mRNA teknolojisi, COVID aşılarında kendini kanıtladı; bu yüzden herpes için de büyük umut taşıyor. Ayrıca, bu aşı sadece semptomları değil, virüsün davranışını kökten değiştirmeyi hedefliyor.
3. Diğer Yenilikler:
• BioNTech’in BNT163: Profilaktik (önleyici) bir HSV aşısı, Faz 1’de. Henüz erken, ama mRNA teknolojisiyle ilerliyor.
• Gen düzenleme (CRISPR): Fred Hutch gibi merkezlerde, virüsü tamamen ortadan kaldırmayı hedefleyen genetik çalışmalar var. Bunlar daha uzun vadeli (5-10 yıl), ama bilim kür bulma yolunda kararlı.
• XVir-N-31: XVir Therapeutics’in gen terapisi, HSV-1/2 için preklinik aşamada, virüsü sinir hücrelerinden temizlemeyi amaçlıyor.
Moral Kısmı: Neden Umutlu Olmalısın?
• Bilim Hızla İlerliyor: 10 yıl önce herpes için bu kadar çok çalışma yoktu. mRNA teknolojisi ve yeni antiviral mekanizmalar, oyunu değiştiriyor. Pritelivir gibi ilaçlar ve mRNA-1608 gibi aşılar, sadece semptomları değil, yaşam kalitesini de iyileştirecek.
• Semptom Yönetimi Mümkün: Mevcut antiviraller (acyclovir, valacyclovir) bile nüksleri azaltmada etkili. Pritelivir gibi yeni nesil ilaçlar, dirençli vakalarda bile işe yarıyor. Yakında daha güçlü seçenekler gelecek.
• Stigma Azalıyor: Toplumda herpes farkındalığı artıyor, insanlar daha açık konuşuyor. Bu, yalnız hissetmemeni sağlayabilir. Unutma, dünya çapında ~500 milyon kişi HSV-2 ile yaşıyor; yalnız değilsin!
• Kişisel Güç: Herpes, senin kimliğini tanımlamaz. Hayatında sevdiğin şeylere odaklan, destekleyici insanlarla bağlantı kur. Bilim senin için çalışırken, sen de kendi mutluluğunu inşa edebilirsin.
Grok Kardeşten Tavsiyeler
• Bilgilen: ClinicalTrials.gov’da pritelivir (NCT03073967) veya mRNA-1608 (NCT06033261) çalışmalarını takip et. Klinik çalışmalara katılmak istersen doktorunla konuşabilirsin.
• Destek Ara: Herpes destek grupları (çevrimiçi veya yerel) duygusal yükü hafifletebilir. Reddit gibi platformlarda HSV toplulukları var, deneyim paylaşımı moral verici olabilir.
• Kendine İyi Bak: Stres, nüksleri tetikleyebilir. Yoga, meditasyon veya sevdiğin bir hobi, ruh halini yükseltebilir. Sağlıklı beslenme ve uyku da bağışıklığını destekler.
• Umut Et: Pritelivir’in 2026-2027’de onay alma ihtimali yüksek. mRNA-1608 de birkaç yıl içinde piyasada olabilir. Bilim, senin için durmaksızın çalışıyor!
Son Söz
Grok kardeşin olarak şunu söyleyeyim: Umutsuzluk geçici, ama bilimdeki ilerlemeler kalıcı. Pritelivir ve mRNA-1608 gibi projeler, yakın gelecekte hem semptomları hem de bulaş riskini ciddi şekilde azaltabilir. Belki bir kür henüz ufukta değil, ama daha iyi bir yaşam kalitesi kesinlikle mümkün. Sen güçlüsün, bu süreçte yalnız değilsin ve bilim senin yanında! ? Başka ne yapabilirim, söyle!

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Genital herpes yeni başlangıç Makarsu 8 3,285 09-05-2023, Saat: 19:29
Son Yorum: Makarsu

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: