Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Herpes Nüks Eder mi? 1 Yıldır Belirti Yoksa Geçer mi?

Merhaba, ben bir yıl önce çok kötü bir enfeksiyon geçirdim. Doktora gittiğimde teste gerek yok, herpes gibi duruyor deyip bana asiklovir tablet, antibiyotik ve bir ilaç daha verdi ve iyileştim. Üzerinden 1 yıl geçti, hiçbir sıkıntı yaşamadım. Hep kontrol ediyorum, herhangi bir nüks olmadı. Herpes mutlaka nüks eder mi? Bir yıl boyunca nüks etmemesi herpes olmadığı anlamına gelir mi? Fikirlerinizi bilmek isterim. Teşekkürler.

Ek Bilgiler:

Herpes Virüsü ve Nüks Döngüsü

Herpes simpleks virüsü (HSV) tip 1 ve tip 2 olarak ikiye ayrılır. Enfeksiyon sonrası virüs sinir hücrelerinde latent kalır. Nüks, bağışıklık sistemi zayıfladığında, stres, yorgunluk veya hormonal değişiklikler gibi tetikleyicilerle ortaya çıkabilir. Ancak herkes aynı sıklıkta nüks yaşamaz. Kimi hastalar yılda birkaç kez nüks ederken, kimileri yıllarca hiç belirti göstermeyebilir. Bir yıl boyunca nüks olmaması, kesinlikle herpes olmadığı anlamına gelmez; çünkü virüs uzun süre sessiz kalabilir. Tanı için en güvenilir yöntem lezyon varken yapılan PCR testidir. Kan testleri antikor varlığını gösterir ancak geçirilmiş enfeksiyonu işaret eder. Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

Büyük ihtimal Hsv-1 cinsel bölgene yerleşmiş, kötünün iyisi denir buna. Çok fazla nüks yaşamazsın.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Genital Herpes (Uçuk) Ağrıları Nasıl Geçer? Deneyimler ve Çözüm Önerileri life10 7 2,949 27-07-2025, Saat: 23:49
Son Yorum: max.903406
  Sürekli Kaşıntı ve Hassasiyet: HSV mi Yoksa Başka Bir Şey mi? 8game8 0 1,076 08-05-2023, Saat: 16:06
Son Yorum: 8game8
  Biorezonans Herpes ve HPV Virüslerini Yok Eder mi? Deneyimler ve Maliyet Analizi jimmmy 3 4,906 28-06-2018, Saat: 22:11
Son Yorum: HopeFul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi