Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Acaba tamamen bitmis olabilir mi
(19-09-2025, Saat: 21:16)Salamon22 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Admin bile beni engellemiş telegram mondie22 bana yazın para mara yok s2rim parasını benim zaten var ilacı kullanmayin dedim beni engellemiş kurtulun ilaçtan bu hastaliktanda kurtulursunuz hadi eyvallah cok guzel seyler yazdim engellendim bu hastalıktan kurtuluş basit ilac kullanmayin

Ben de antiviralleri kullanmıyorum ama kurtulamadım henüz, son testim negatif çıktı ama uçuk çıkıyor, testi yanlış yaptılar bu durumda.Senin bir tedavin varsa yaz burada.

Testi gerçekten minimum 6 ay veya 1 yıl sonra negatif çıkan arkadaşlar bu konuları araştırabilir. Testi yaptırırken de en aşağı bir ay öncesinden antiviral ilaç kullanmadığınızdan emin olun.

genital bölgede vezikül (içi sıvı dolu küçük kabarcıklar) sadece HSV (herpes simpleks virüsü) nedeniyle değil, farklı hastalık ve durumlarda da gelişebilir. Gelişebilecek durumlar

? Enfeksiyöz Nedenler

1. Varisella-zoster virüsü (Zona / Suçiçeği)

Daha çok dermatom boyunca tek taraflı veziküller yapar.

Genital bölgeyi de tutabilir.

2. Molluscum contagiosum (poxvirüs)

Küçük, kubbe şeklinde ortası göbekli kabarcıklar (vezikül/papül benzeri).

3. HPV’nin bazı tipleri (özellikle nadiren)

Genelde siğil (karnabahar görünümlü) yapar ama bazen yüzeyinde sıvı içeren kabarcık gibi görünebilir.

4. Bakteriyel enfeksiyonlar

Impetigo (Staphylococcus aureus, Streptococcus pyogenes): Bal rengi kabuklanan vezikül-püstüller olabilir.

Folikülit: Kıl köklerinde püstül/vezikül oluşumu.

5. Mantar enfeksiyonları (Candida albicans vb.)

Genellikle kızarıklık ve erozyonla beraber küçük vezikül/eritamatöz püstüller yapabilir.

? İltihabi / Otoimmün Hastalıklar

1. Behçet hastalığı

Tekrarlayan aft benzeri ülserler genital bölgede olur, vezikül ön evre görülebilir.

2. Likenoid dermatozlar

Liken planus ve benzerlerinde kabarcık + erozyon görülebilir.

3. Pemfigus vulgaris

Mukoza ve genital bölgede kolay patlayan ince duvarlı veziküller.

4. Büllöz pemfigoid / Lineer IgA dermatozu

Daha nadir ama genitalde vezikül-bül görülebilir.

? Dermatolojik Durumlar

1. Kontakt dermatit (alerjik/irritan)

Kimyasal, prezervatif, sabun vb. sonrası kaşıntılı, sulantılı veziküller.

2. Ekzema (atopik/numüler/ dishidrotik tip genital tutulum)

Küçük, kaşıntılı veziküller yapabilir.

3. Fiks ilaç erüpsiyonu

Belirli bir ilaç alındığında aynı yerde tekrarlayan morumsu leke, bazen vezikül ile.

4. Travmaya bağlı veziküller

Sürtünme, yanık veya mekanik travma sonrası su toplaması şeklinde.

? Diğer Nadir Nedenler

Frengi (sifiliz) – sekonder evre: Mukozada erozyon + bazen vezikül benzeri döküntüler.

Tropikal enfeksiyonlar (ör. şankroid, lenfogranüloma venereum) – bazı varyantlarında püstül/vezikül başlangıcı olabilir.

Paraziter: Uyuz (scabies) – penis şaftında küçük kaşıntılı vezikül/tüneller.

✅ Özet:
HSV genital veziküllerin en sık sebebi olsa da; zona, molluscum, impetigo, mantar, kontakt dermatit, Behçet, pemfigus gibi otoimmün büllöz hastalıklar ve bazı cinsel yolla bulaşan hastalıklar da benzer kabarcıklara yol açabilir.

? Kesin ayırım için dermatoloji/üroloji muayenesi + gerekirse PCR, kültür, biyopsi gerekir çünkü klinik görünümleri çok benzer olabilir.

(20-09-2025, Saat: 17:57)cipiaresss Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Testi gerçekten minimum 6 ay veya 1 yıl sonra negatif çıkan arkadaşlar bu konuları araştırabilir. Testi yaptırırken de en aşağı bir ay öncesinden antiviral ilaç kullanmadığınızdan emin olun.

genital bölgede vezikül (içi sıvı dolu küçük kabarcıklar) sadece HSV (herpes simpleks virüsü) nedeniyle değil, farklı hastalık ve durumlarda da gelişebilir. Gelişebilecek durumlar

? Enfeksiyöz Nedenler

Genelde siğil (karnabahar görünümlü) yapar ama bazen yüzeyinde sıvı içeren kabarcık gibi görünebilir.

Impetigo (Staphylococcus aureus, Streptococcus pyogenes): Bal rengi kabuklanan vezikül-püstüller olabilir.

Genellikle kızarıklık ve erozyonla beraber küçük vezikül/eritamatöz püstüller yapabilir.

1. Behçet hastalığı

Tekrarlayan aft benzeri ülserler genital bölgede olur, vezikül ön evre görülebilir.

2. Likenoid dermatozlar

3. Pemfigus vulgaris

? Dermatolojik Durumlar

3. Fiks ilaç erüpsiyonu

Belirli bir ilaç alındığında aynı yerde tekrarlayan morumsu leke, bazen vezikül ile.

? Diğer Nadir Nedenler

Frengi (sifiliz) – sekonder evre: Mukozada erozyon + bazen vezikül benzeri döküntüler.

Tropikal enfeksiyonlar (ör. şankroid, lenfogranüloma venereum) – bazı varyantlarında püstül/vezikül başlangıcı olabilir.

✅ Özet:
HSV genital veziküllerin en sık sebebi olsa da; zona, molluscum, impetigo, mantar, kontakt dermatit, Behçet, pemfigus gibi otoimmün büllöz hastalıklar ve bazı cinsel yolla bulaşan hastalıklar da benzer kabarcıklara yol açabilir.

? Kesin ayırım için dermatoloji/üroloji muayenesi + gerekirse PCR, kültür, biyopsi gerekir çünkü klinik görünümleri çok benzer olabilir.

Molluscum ve zona tekrar etmez diye biliyorum hpv de hemen geçmez 2 3 günde ne kalıyor bunla benzeyen sık sık tekrar eden ayda bir iki ayda bir iki kez su dolu kabarcıklar kümesi yapan bir hastalık varmı uçuktan başka belki ve kasık lenflerinde ağrı behçet olabilirmi keşke zona olsada aşısını vurdurup kurtulsak test yaptırmadım ama bı umut zona olursa kurtulurum bumeletten testi kit olarak alabiliyor muyuz

Bende ilk yıl her ay çıktı sonra üç ayda bir şimdi yılda bir çıkıyor bir yıldır yok yani bu kurtulduğumuz anlamına gelmiyor sadece sıklığı azalıyor

(21-09-2025, Saat: 02:32)Madworld Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bende ilk yıl her ay çıktı sonra üç ayda bir şimdi yılda bir çıkıyor bir yıldır yok yani bu kurtulduğumuz anlamına gelmiyor sadece sıklığı azalıyor

aynı durum benim için de geçerli

(21-09-2025, Saat: 02:32)Madworld Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bende ilk yıl her ay çıktı sonra üç ayda bir şimdi yılda bir çıkıyor bir yıldır yok yani bu kurtulduğumuz anlamına gelmiyor sadece sıklığı azalıyor

1 aydan 1 yıla inmek bence bir kurtuluş ayda 2 lezyon çıkarıp sevgilinle bı tatile gittiğin zaman bütün herşeyi altüst etmesi inan bana daha berbat

(21-09-2025, Saat: 06:09)kadirm Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 1 aydan 1 yıla inmek bence bir kurtuluş ayda 2 lezyon çıkarıp sevgilinle bı tatile gittiğin zaman bütün herşeyi altüst etmesi inan bana daha berbat

Sevgili olma konusunda ısrar eden bir tanıdığım vardı binbir şirretlikler yaptım uzaklaşsın diye şuan nefret ediyor benden.

(20-09-2025, Saat: 17:57)cipiaresss Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Testi gerçekten minimum 6 ay veya 1 yıl sonra negatif çıkan arkadaşlar bu konuları araştırabilir. Testi yaptırırken de en aşağı bir ay öncesinden antiviral ilaç kullanmadığınızdan emin olun.

? Enfeksiyöz Nedenler

1. Behçet hastalığı

2. Likenoid dermatozlar

3. Pemfigus vulgaris

? Dermatolojik Durumlar

3. Fiks ilaç erüpsiyonu

? Diğer Nadir Nedenler

✅ Özet:

Peki hiç test yapmamış ve her ay içi su dolu lezyonyaşayan birisi valtrex kullanırken atak yaşamıyorsa buda kesin hsv dir diyebilirmiyiz yorumunuzu merak ettim

(21-09-2025, Saat: 08:37)Sena11 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sevgili olma konusunda ısrar eden bir tanıdığım vardı binbir şirretlikler yaptım uzaklaşsın diye şuan nefret ediyor benden.

Ben açıkça söyledim hatta beraber gitmiştik doktora birkez daha bunu baskilasak bile bulaşabileceğinden de bahsettim doktorda dedi valtrexle çıkmaz belkide bidaha hiç ama en kötü ataksayisini azaltır dedi evet küratif tam bir tedavisi yok ama öldürmez abartacak kötü bı hastalık değil dedi kız arkadaşımla odadan çıktıktan sonraki diyaloğum HALA BENİMLE OLMAK İSTİYORMUSUN DEDİM VAZGEÇMEK İSTERSEN GÜCENMEM KIRILMAM BEN VİJDANEN BU SORUMLULUĞU ALAMAM DEDİM BANA KULLANDIĞI TEK CÜMLE BEN SENDEN GELEN HERŞEYE RAZIYIM DEDİ BOYNUMA SARİLDİ SENDEN NEFRET EDEN İNSANA GELİNCE O SENİ SEVMEMİŞ KULLANMAK İSTEMİŞ ALLAHTA CEZASİNİ VERMİŞ DİYELİM

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Exclamation Herpes virüsü dert değil tedavi olabilir mi? HopeFul 63 28,572 31-07-2024, Saat: 02:10
Son Yorum: Ahmet3434

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi