Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Igg testi neyi gösteriyordu
Igg negatif olmak lezyon yokken ne anlama geliyor arkadaşlar.Bilenler yazarsa sevinirim kafam karıştı biraz

IgG negatif sonucu, test edilen patojene (örn. HSV-1/HSV-2) karşı geçmişte antikor oluşmadığını gösterir; yani kişi ya hiç enfekte olmamıştır ya da enfeksiyon henüz "pencere dönemindedir".

(20-06-2025, Saat: 11:04)HopeFul Adlı Kullanıcıdan Alıntı: IgG negatif sonucu, test edilen patojene (örn. HSV-1/HSV-2) karşı geçmişte antikor oluşmadığını gösterir; yani kişi ya hiç enfekte olmamıştır ya da enfeksiyon henüz "pencere dönemindedir".

Merhaba
Tip 2 igg testim geçen yıl 33.3 pozitifti, yeni kan verdim sadece tip 2 ıgg testi istedim 0,55 negatif geldi, ıgm ye baktırmadım lezyon yoktu. Geçmişte enfekte oldum çok kez atak geçirdim, ıgg testim pozitifti sadece ıgm negatif geliyordu.Ben de o yüzden ıgm zaten negatif geliyordu diye ıgg testi istedim sonucum bu.Çevre Hastanesinde yaptırdım testi, testi mi yanlış yaptılar acaba yada ben negatife mi döndüm, sizce?

negatif olması için ıgg ve ıgm ikiside aynı anda negatif olması gerekir. ıgg daha önce pozitifse o teste kan verdigin dönemde atak olmadıgını gösterir şimdiki kan verip ıgg negatif geldi ise virüs atılımı oldugunu gösterir kan verdigin dönemde ikisini bir yaptırmış olsaydınız ıgm pozitif gelecekti bazen virüs atılımı gözle gözükmez

(21-06-2025, Saat: 03:33)Sena11 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba
Tip 2 igg testim geçen yıl 33.3 pozitifti, yeni kan verdim sadece tip 2 ıgg testi istedim 0,55 negatif geldi, ıgm ye baktırmadım lezyon yoktu. Geçmişte enfekte oldum çok kez atak geçirdim, ıgg testim pozitifti sadece ıgm negatif geliyordu.Ben de o yüzden ıgm zaten negatif geliyordu diye ıgg testi istedim sonucum bu.Çevre Hastanesinde yaptırdım testi, testi mi yanlış yaptılar acaba yada ben negatife mi döndüm, sizce?

Gerçekten bu kadar saçma bir hastalık yok nasıl oluyorda hastalığa ait antikorlar vücudumuz üretiyor daha sonra vücudumuzdan kaybolabiliyor. Burada bunu açıklayabilecek hiç kimse yok bence kesinlikle sizin testinizde yanlışlık vardır. Testinizi başka bir yerde tekrar yaptırın.

(21-06-2025, Saat: 07:53)36bodrum36 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: negatif olması için ıgg ve ıgm ikiside aynı anda negatif olması gerekir. ıgg daha önce pozitifse o teste kan verdigin dönemde atak olmadıgını gösterir şimdiki kan verip ıgg negatif geldi ise virüs atılımı oldugunu gösterir kan verdigin dönemde ikisini bir yaptırmış olsaydınız ıgm pozitif gelecekti bazen virüs atılımı gözle gözükmez

Bir kişinin negatif veya pozitif  olması için ıgg ve ıgm’nin  negatif veya pozitif olmasına gerek yok.
Vücudumuz bir enfeksiyona karşı ıgm antikorları ilk tepki veren antikordur daha sonra kaybolur bunun yerine kalıcı olarak ıgg antikorları doldurur ve devamlı olarak kalır. Bazı hastalıklarda tamamen iyileşme sağlansa bile ıgg antikorları o hastalık için vücudumuzda devamlı olarak kalır.
Hastalığın ilk aşamasında ıgm antikoru pozitifse hastalık varlığı sayılabilir lakin ıgm antikorunu diğer hastalıklardan etkilendiği için  çoğu doktor  ıgm antikor varlığına bakmaz. Önemli olan vücudumuzda ıgg antikor varlığıdır bu da hastalığın ilk dönemlerinde tespit edilemiyor , tespit edilebilmesi için şüpheli temas üzerinden 16 hafta geçmesi gerekiyormuş ne kadar doğruysa. Forumdaki kullanıcıların temaslarından  1 veya 2 yıl geçmesine rağmen yapılan birden çok ıgg testleri negatif çıkıyor buda farklı bir muamma.(bunlardan biride benim)

Bunlar benim okuduğum kadarıyla bildiklerim eksik veya yanlış şeyler yazdıysam daha bilgili arkadaşlar düzeltebilir hep beraber öğrenmiş oluruz.

(21-06-2025, Saat: 03:33)Sena11 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba

Testini acaba hangi laboratuvara göndermişler veya hastanenin kendisi Hsv için kan testi yapıyormu bence başka bilindik laboratuvarlarda testini yaptırmalısın

(21-06-2025, Saat: 11:36)Alp23425 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Gerçekten bu kadar saçma bir hastalık yok nasıl oluyorda hastalığa ait antikorlar vücudumuz üretiyor daha sonra vücudumuzdan kaybolabiliyor. Burada bunu açıklayabilecek hiç kimse yok bence kesinlikle sizin testinizde yanlışlık vardır. Testinizi başka bir yerde tekrar yaptırın.

Bir kişinin negatif veya pozitif  olması için ıgg ve ıgm’nin  negatif veya pozitif olmasına gerek yok.
Vücudumuz bir enfeksiyona karşı ıgm antikorları ilk tepki veren antikordur daha sonra kaybolur bunun yerine kalıcı olarak ıgg antikorları doldurur ve devamlı olarak kalır. Bazı hastalıklarda tamamen iyileşme sağlansa bile ıgg antikorları o hastalık için vücudumuzda devamlı olarak kalır.
Hastalığın ilk aşamasında ıgm antikoru pozitifse hastalık varlığı sayılabilir lakin ıgm antikorunu diğer hastalıklardan etkilendiği için  çoğu doktor  ıgm antikor varlığına bakmaz. Önemli olan vücudumuzda ıgg antikor varlığıdır bu da hastalığın ilk dönemlerinde tespit edilemiyor , tespit edilebilmesi için şüpheli temas üzerinden 16 hafta geçmesi gerekiyormuş ne kadar doğruysa. Forumdaki kullanıcıların temaslarından  1 veya 2 yıl geçmesine rağmen yapılan birden çok ıgg testleri negatif çıkıyor buda farklı bir muamma.(bunlardan biride benim)

Bunlar benim okuduğum kadarıyla bildiklerim eksik veya yanlış şeyler yazdıysam daha bilgili arkadaşlar düzeltebilir hep beraber öğrenmiş oluruz.
hastalıgı taşımayan insanlarda ıgg ve ıgm antigoru vardır fakat birim degerinin altındadır oda negatif çıkar herzam.  nezaman bulaştı ıgg savaşcı antigoru yükselmeye başlar birim seviyesinin üstüne çıkar bu dönemde ıgm negatiftir atak oluştugunda ıgg savaşcı antikor etkisiz hale gelir birm degerinin altına  düşer negatif olur ıgm antigoru bu aşamada yükselir pozitif olur  bilmem anlatabildimmi

(21-06-2025, Saat: 14:24)36bodrum36 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: hastalıgı taşımayan insanlarda ıgg ve ıgm antigoru vardır fakat birim degerinin altındadır oda negatif çıkar herzam.  nezaman bulaştı ıgg savaşcı antigoru yükselmeye başlar birim seviyesinin üstüne çıkar bu dönemde ıgm negatiftir atak oluştugunda ıgg savaşcı antikor etkisiz hale gelir birm degerinin altına  düşer negatif olur ıgm antigoru bu aşamada yükselir pozitif olur  bilmem anlatabildimmi
Gerçekten bu dediğinizi bir tek burada okudum onuda siz yazmışsınız belkide doğrudur ama bunu hiç bir makalede göremedim

sarılık verem gibi hastalıkta ıgg savaşcı antikor yükseldimi vucut bagışıklık kazanır ve hastalıgı yener hsv de ıgg savaşcı antigor yükseldiginde virüs saklandıgı için ıgg savaşamıyor virüsü bulamıyor çok dr bilmez gidersiniz size derlerki bagışıklık kazanmışın atlatmışsın artık çıkmaz ama çıkar

Bu virüs nasıl bir virüs ki bağışıklık sisteminden kaça biliyor vücut bunu yok etmesi gerekiyor

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Hsv testi Londonlive699 10 4,059 05-08-2023, Saat: 23:31
Son Yorum: ponçik

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi