Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Herpes teşhisim doğru mu? Yardım lütfen
1 ay önce penisimin ucunda bir mercimek tanesi büyüklüğünde bir şişik şeklinde, tenimin renginde bir kabarıklık çıktı. Çıkar çıkmaz ürolog'a gittim. Asiviral verdi ve 5 gün içinde geçmezse cildiyeye git dedi. 7 gün kullandıktan sonra geçmedi ve Cildiyeye gittim. Uçuğa benziyor ama test yapmamız gerekli dediler. Hiv, sifiliz,hepatit B hepsi negatif çıktı. Herpes simplex kan testlerim ise şöyle: 
Herpes Simpleks tip 1 IgM  - Negatif
Herpes Simpleks tip 2 IgG - Negatif
Herpes Simpleks tip 2 IgM  - Negatif
Herpes Simpleks tip 1 IgG - Pozitif
Dudağımda penisimde çıkan kabarcıktan 15 gün önce uçuk çıkmıştı. Bu arada  asivirali 12 gün kullandım ama geçmedi üstelik ikinci bir şişik çıktı penisinde. Tekrar gittim cildiyeye kanda gözükmüyor ama büyük bir ihtimal uçuk dedi. Valtrex ve fucicort krem yazdı 7 gün kullan sonra gel dedi. 7 gün kullandım şişliklerde küçülme oldu ancak bacaklarımda ve bazen göbek kısmımda kaşınmalarım arttı. Tedavim bitti ancak çok az bir şişlik kaldı. Bugün doktora gittiğimde tekrar çıkarsa bir daha gel dedi. Açıkçası doktor çok genç ve henüz uzmanlığını almamış bir doktordu. Bu arada şişliklerim iyileşirken en küçük bir yara izi bırakmadan iyileşti. Dudak uçuğundan ve internette gördüğüm genital uçuk resimlerine hiç benzemiyor. Sizce başka bir cildiye doktoruna mı gözükmem gerekiyor..Lütfen cevaplandırırsanız sevinirim. Herkese geçmiş olsun

(18-05-2024, Saat: 17:27)Hakkı123 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hsv 1 igg testin pozitif çıkmış ama bu dudağında uçuk çıktığı için zaten olası bir durum. 

Doğru yaklaşım ilk maruziyetten 12 hafta ve 24 hafta sonra testleri tekrarlaman.

Sifilis içinde bunu yapman gerek çünkü erken enfeksiyonda bu testler yalancı negatif çıkabilir. Sifilis için özellikle sadece vdrl çalışmak yeterli değildir mutlaka tpha testide eklenmelidir. 

Bu işin içinde olan biri olarak testlerinizi 12 hafta ve 24 hafta da tekrarlayın 12 hafta sonra sifilis vdrl ve tpha negatifse negatiftir. 

12 hafta sonra hsv igg 2 negatifse o da negatiftir. Hiv ve diğerleri için 24 . Haftada daha net sonuç alırsınız. (Tabi bunlar için daha erken sonuç alacağınız testlerde mevcuttur)

sifilis için vdrl yetmez tpha da yapılması gerekir demişsiniz. Ancak sifilis için standart olarak vdrl + rpr testi yapılmakta ve doktorlar bunu yeterli görmekte.

(18-05-2024, Saat: 17:27)Hakkı123 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Cevapladığınız için teşekkür ederim. Dün doktora tekrar gittim 1 ay uçuk tedavisi gördükten sonra lezyonlarım ve kaşıntılarım arttı. Meğerse uyuz olmuşum. Tedaviye başladım. Herkese tekrar geçmiş olsun
Hsv 1 igg testin pozitif çıkmış ama bu dudağında uçuk çıktığı için zaten olası bir durum. 

Doğru yaklaşım ilk maruziyetten 12 hafta ve 24 hafta sonra testleri tekrarlaman.

Sifilis içinde bunu yapman gerek çünkü erken enfeksiyonda bu testler yalancı negatif çıkabilir. Sifilis için özellikle sadece vdrl çalışmak yeterli değildir mutlaka tpha testide eklenmelidir. 

Bu işin içinde olan biri olarak testlerinizi 12 hafta ve 24 hafta da tekrarlayın 12 hafta sonra sifilis vdrl ve tpha negatifse negatiftir. 

12 hafta sonra hsv igg 2 negatifse o da negatiftir(Bazı nadir durumlarda 6. Ayı beklemek gerek) . Hiv ve diğerleri için 24 . Haftada daha net sonuç alırsınız. (Tabi bunlar için daha erken sonuç alacağınız testlerde mevcuttur)

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Herpes ve Ev Yaşamı jimmmy 30 21,919 01-01-2022, Saat: 02:57
Son Yorum: Üzgünüm

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi