Yorumları: 1
Konuları: 1
Rep Puanı:
0
Merhabalar,
Yaklaşık 2 yıldır herpes konusunda çeşitli sorunlar yaşıyorum ve bu süreçte denemediğim yöntem, araştırmadığım kaynak kalmadı. Geçtiğimiz yıl çok sık ve yoğun ataklar yaşadığım için oldukça çaresiz bir döneme girdim. 2025 Haziran ayından itibaren tesadüfen yorumlarını görerek Solgar’ın L-Lysine takviyesini kullanmaya başladım ve yaklaşık 7–8 ay boyunca hiç atak yaşamadım.
Bir süre sonra L-Lysine’e ara verdim ve hastalığın tamamen bittiği yanılgısına düştüm. Ancak 2026 Mart ayında yeniden ortaya çıktı ve şu an tekrar kontrol altına almakta zorlanıyorum. Son dönemde çok sık tekrar etmesi, adeta hiç bitmeyecekmiş gibi bir his yaratıyor. Ayrıca daha önce hiç yaşamadığım bacak ve kasık ağrıları da ortaya çıktı.
Bu platformu tesadüfen buldum ve benzer sorunlar yaşayan birçok kişi olduğunu görmek, açıkçası en azından yalnız olmadığımı hissettirdi. Çözüm ve öneriler için artık burayı daha sık takip etmeyi planlıyorum.
Yorumları: 23
Konuları: 0
Rep Puanı:
0
Bence senede bir iki defa atak geçirenler tip1 tip2 asla öyle değil nerdeyse her ay geçiriyorsunuz
Yorumları: 8
Konuları: 2
Rep Puanı:
0
Valtrex de benim kurtarıcım oldu hergün 500mg, gün aşırıya döneyim dediğim anda 1 hafta sonra çıktı arka arkaya her hafta… hergüne döndüm tekrar ve stok yaptım. yanına l-lysine takviye eklemeyi planlıyorum. Aşı haberini alacağımız günü bekliyorum. eskisi kadar kaygılı ve karamsar değilim. Dudağında uçuk çıkan insanlara denk geliyorum iş esnasında o kadar rahatlar ki, sarılan ve yanaktan öpüşenler var.. bizimki de orda çıkıyor napalım hayat devam ediyor. Uçuğu stres, korku, endişe tetikliyor biz hergün uçuk mu çıkacak diye düşünmemeyi başarabilsek senede 1-2 ye düşer bence
Sevgiler
Yorumları: 58
Konuları: 4
Rep Puanı:
1
Benimde edindiğim bir tecrübe; mesela ben uyku ve antidepresan ilacı zestat kullandım yaklaşık 1 yıl, geceleri beni çok iyi uyuttu iyi dinlendim ve ataklarım azalmıştı. 1 yıl sonra ilacı bir bıraktım eskisi gibi iyi uyuyamadım dinlenemedim sabahları erken kalkmaya başladım bu da atakları tetikledi her hafta atak yaşadım bir süre neredeyse. Ama sonra yavaş yavaş uyku düzenim oturdu vücut o ilaçsızlığa ve yeni uyku düzenime alıştı ataklar azaldı normale döndü. Sen lysine kullanmışsın şimdi onu kestin vücut buna alışana kadar ataklar olabilir. Ben nasıl uyku ilacını kestim vücut afalladı sende de bu farklı ilaçta oldu sanırım. Vücudu fizyolojik olarak bir şeye alıştırdığın zaman virüs rutine bağlıyor ve sakin kalıyor hayatında farklı bir şey olduğunda ona alışma sürecinde virüs daha aktif olabiliyor. Bunu sadece ilaç olarak düşünmeyin. Mesela hayatında hiç spor yapmadın ve spora başladın ilk hafta o şiddetli yorgunluk bitkinlik atak tetikler sonra vücudun spora o tempoya alıştıkça ataklar azalır yok olur. Tetikleyici unsur olarak görülmez kendini çok parçalamadıkça bitirmedikçe tabi. B12 D vitamini vs. Bir kombinasyon yaptın diyelim bağışıklığın güçlendi vücudun bu ilaçların rutunine alıştı sonra ilaçları kestiğinde bağışıklıkta bir miktar düşüş oldu vücut afalladı atak çıkabilir ama geçici çünkü alışacak vücudun buna. 6 ay işsiz kaldın istediğin saatte yattın kalktın gezdin dolaştın yorulmadın vücut rahata alıştı sonra birden işe başladın sabah 7de kalktın yol gittin 8 saat çalıştın vücut tabi kendinden geçti atak tetikleyebilir ama sonra işe tempoya alıştın bu senin rutinin oldu ataklar normale dönüyor bunun böyle bir sürü örneği var mantığı anlatmak için söyledim bu örnekleri. İlaç olsun sosyal hayat olsun iş hayatı olsun bir rutini bozduktan sonra bu illet şaşırınca ben bir tetikleneyim diyor kendini gösteriyor sonra alışınca ha böyle iyiymiş alıştım deyip sessiz kalıyor. Bu tetiklenme süreci virüsün agresif olduğu dönemde baskılama falan görüyorsanız doktorunuzla konuşun ilaç miktarını arttırın. Ben böyle dönemlerde 500mg sabah akşam alıyorum. Virüs sakinleşip yerine gidip yatana kadar basıyorum kafasına. Sonra sakinleşiyor alışıyor devam ediyorum. Afresif olduğu dönem sık atak olduğu dönem insana işkence gibi geliyor her hafta böyle olacak hissi veriyor ama öyle olmuyor sakinleşiyor geçiyor. Doktorunuzla iletişim halinde olun kendi kendinize savaşmayın. Bir program belirlersiniz agresif olduğu zamanlarda nasıl yapalım diye ona göre yol izlersiniz. Ve ayrıca sigarayı bıraktım 2 ay olacak neredeyse böyle bir şey olamaz kendime geldim gün içinde yorulmuyorum resmen gücüm bağışıklığım düşmüyor hiç küçük bir atak bile yaşamadım çok etkiliyormuş gerçekten. Sigara içerken 3 hafta 4 haftada bir atak yaşardım ciddi ataklar hemde. Şuan 2 ay oldu zımba gibiyim. Sigara içip sık atak yaşayanlar varsa kesinlikle bıraksın. Herkese iyi günler
Yorumları: 23
Konuları: 0
Rep Puanı:
0
Sigara vs değilde benimde problemim bu penis başı etrafı kırmızı noktalar var ve asla geçmiyor
Bu konuda tecrübesi olan var ise yardımcı olmasını isterim