Merhaba ben 1 hafta önce korunmasız cinsel ilişki yaşadım hsv den şüpheleniyorum 1 tane küçücuk nokta gibi kırmızı sivilce benzeri bişey çıkı penis in köküne yakın bi yerde resim atamıyorum ne zaman test yaptırmalı hangi testi yaptırmalıyım teşekkürler
Yorumları: 152
Konuları: 2
(19-02-2025, Saat: 15:36)Jinsakai7 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 1 haftada gerçek sonucu vermesi çok zor bu durumda eğer mümkünse partneriniz test versin daha sağlıklı (bu şekilde sizde olup olmadığını tam tespit edemezsiniz ama bekleyemiyorsanız bir yol gösterir)
Bulaş olduktan 2-12 gün içinde semptom gösteren bir virüs testte yanıt veriyor 1 hafta içinde tanı koyuldu bana.
Yorumları: 152
Konuları: 2
(19-02-2025, Saat: 22:59)Jinsakai7 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Virüs bulaş olduktan 2-12 gün sonra semptom göstermeyebilir bazıları seneler sonra semptom verir. Sizin semptomunuzun olması son 12 gün içinde kaptığınızı da kanıtlamaz. 1 hafta içinde tanı koyulabilir gözle tanı koyuluyor sürüntü alan var igg igm yaptıran var western blot yaptıran var sizin muayene sürecinin detayını bilmiyorum.
https://www.ashasexualhealth.org/herpes-testing/
“ For the most accurate test result, it is recommended to wait 12 – 16 weeks from the last possible date of exposure before getting an accurate, type-specific blood test in order to allow enough time for antibodies to reach detectable levels.”
Asemptomik konusundan bahsetmedim doğrudur ama genelde çoğu kişide bu şekilde bir süreç olduğunu söylüyor teşhis koyan doktorum