Merhaba, herpes miyim değil miyim bilmiyorum. Fotoğrafta bacağımın arkasında, popomun alt tarafında böyle tuhaf kabarcıklar çıktı. Sıktığımda patlıyor ve baya kanıyor. Kaşınmıyorlar, herhangi başka belirti de yok. Sevgilimde de herhangi bir belirti yok; en son ekimde ilişkimiz oldu zaten. Sonrasında aralık sonu ocak başı gibi bende böyle sivilce gibi kabarcıklar çıkmaya başladı. Penisimde de çıktı birkaç tane beyaz kabarcık, onları sıktığımda aynı sivilce gibi beyaz sert bir şey çıktı içinden. Şu an penisimdekiler yavaş yavaş gitmeye başladı, derim soyuldu, hatta biraz hafifçe kaşındı, yara oldu biraz. Üroloji doktoruna gösterdim, bana direkt Elisa testi yaptırdı. Sonuçlarıma baktım, hepsi temiz; HIV, hepatit veya sifiliz değilim. Sizce herpes miyim :/
Herpes ve Benzeri Cilt Lezyonları Hakkında Bilgiler
Herpes simpleks virüsü, genellikle ağız veya genital bölgede içi sıvı dolu kabarcıklara neden olur. Bu kabarcıklar genellikle kaşıntılı, yanmalı ve ağrılıdır. Kabarcıklar patladıktan sonra kabuklanır ve iyileşir. Ancak herpes, tipik olarak aynı bölgede tekrarlayan ataklarla seyreder.
Molluskum kontagiozum ise deride küçük, içi sert beyaz madde dolu kabarcıklar şeklinde görülür. Genellikle kaşıntısızdır ve çocuklarda daha sık görülmekle birlikte erişkinlerde de cinsel yolla bulaşabilir. Kabarcıklar sıkıldığında beyaz, sert bir çekirdek çıkar.
Uyuz, şiddetli kaşıntıya yol açan ve özellikle gece artan bir parazit hastalığıdır. Genellikle parmak araları, bilek, dirsek gibi bölgelerde ince çizgiler ve kabarcıklar şeklinde belirti verir. Sizin belirttiğiniz gibi kaşıntı yoksa uyuz ihtimali düşüktür.
Bazı alerjik reaksiyonlar veya egzama da benzer görünümde lezyonlara neden olabilir. Özellikle tahriş edici maddelerle temas sonrası oluşan kontakt dermatit, kızarık ve kabarcıklı bir döküntü yapabilir.
Kesin tanı için bir dermatoloji uzmanına başvurmak en doğrusudur. Gerekirse lezyondan sürüntü alınarak virüs kültürü veya PCR testi yapılabilir. Ayrıca, cinsel yolla bulaşan hastalıklar paneli genişletilebilir.
Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.