Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aklıma takılanlar
Herkese merhaba, benim bilen arkadaşlara bir kaç sorum olucak. Genital herpes virüsü tukurukte bulunur mu araştırdığım bazı kaynaklarda buna yönelik şeyler okudum. İkinci olarak da genital atak zamanlarında lezyonun tek 1 tane çıkma durumu olur mu acaba yani birden çok değilde sadece 1 tane sivilce benzeri bir şey 1 hafta sonra kendiliğinden geçer mi. Çıkmadan önce fazlasiyla kaşıntı oluyor ve sonrasinda dediğim gibi 1 adet sivilce benzeri bir şey çıkıyor. Doktorumla konuştuğumda bana genital herpesin boyle bir sey olmadığını 1 haftada kendiliğinden geçmeyeceğini söyledi mantar olmuşsundur dedi ama içim hiç rahat değil çünkü bu tekrarlayan bir durum

(11-01-2026, Saat: 16:30)Öğrenmekistiyorum Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Herkese merhaba, benim bilen arkadaşlara bir kaç sorum olucak. Genital herpes virüsü tukurukte bulunur mu araştırdığım bazı kaynaklarda buna yönelik şeyler okudum. İkinci olarak da genital atak zamanlarında lezyonun tek 1 tane çıkma durumu olur mu acaba yani birden çok değilde sadece 1 tane sivilce benzeri bir şey 1 hafta sonra kendiliğinden geçer mi. Çıkmadan önce fazlasiyla kaşıntı oluyor ve sonrasinda dediğim gibi 1 adet sivilce benzeri bir şey çıkıyor. Doktorumla konuştuğumda bana genital herpesin boyle bir sey olmadığını 1 haftada kendiliğinden geçmeyeceğini söyledi mantar olmuşsundur dedi ama içim hiç rahat değil çünkü bu tekrarlayan bir durum

Doktor yanlış bilgi vermiş bence. Sivilce benzeri çıkıp bir haftada kendiliğinden geçebilir herpes.

Ucuk zaten 5 günde geçer o yüzden asiklovir iceren kremler veya atak zamani valasiklovir kullanimlari 5 günlüktür. Tek de çıkabilir. Bağışıklığınıza, virüsün tipine (1 veya 2) cok bağlı

(11-01-2026, Saat: 16:30)Öğrenmekistiyorum Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Herkese merhaba, benim bilen arkadaşlara bir kaç sorum olucak. Genital herpes virüsü tukurukte bulunur mu araştırdığım bazı kaynaklarda buna yönelik şeyler okudum. İkinci olarak da genital atak zamanlarında lezyonun tek 1 tane çıkma durumu olur mu acaba yani birden çok değilde sadece 1 tane sivilce benzeri bir şey 1 hafta sonra kendiliğinden geçer mi. Çıkmadan önce fazlasiyla kaşıntı oluyor ve sonrasinda dediğim gibi 1 adet sivilce benzeri bir şey çıkıyor. Doktorumla konuştuğumda bana genital herpesin boyle bir sey olmadığını 1 haftada kendiliğinden geçmeyeceğini söyledi mantar olmuşsundur dedi ama içim hiç rahat değil çünkü bu tekrarlayan bir durum

Tek de çıkıyor 2 tame Yan yana da çıkıyor. Farklı alanda 2 tane çıkıyor. O yüzden test yaptırmadıysanız. Kafanızı yormadan test yaptırın. En temizi. Geçmiş olsun

Öncelikle ilk  sorunuz için şunu söyleyeyim genital herpes uçuk yapan virüsün adı değil çıktığı bölgeye göre yağtığı hastalığın adıdır. Herpes virüs tip 1 ve tıp 2 ikisi de genital bölgede enfeksiyon yapabildildiği gibi ağız ve yüz çevresin de veya başka bir cilt bölgesinde de enfeksiyona neden olabilir ve o bölgede bölge nedeniyle enfeksiyonun adı değişir tıpkı herpes labialis gibi. Yani ağızda ve dudaklarda HSV 1 veya 2 salgını var ise tükrükten virüsü izole etmek mümkün ama ağızda olduğunda adı genital herpes olmaz. Ama oral sex sırasında ikisi de genital bölgeye ağız bölgesinden geçiş yapabilir. İkinci kısma gelince herpes tek bir sivilce, deri kesiği, çoklu içi şu dolu kabarcıklar, ülserler vs şekilde olabilir bir hafta da iyleşebildiği gibi iyleşme süresi uzun da sürebilir bunlar mümkün şeyler umarım sorunuza cevap verebilmişimdir.

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi