Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Psikolojik yönü atlatmak
Biraz daha iyiyim umarım herkes iyidir.

(01-09-2025, Saat: 22:06)patates Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar 3 yıl olacak daha 27 yaşındayım herpes hakkında neredeyse kimseyle konuşamıyorum. Aslında konuşamamak bunu umursamamak daha mı iyidir diye düşünüyorum ama kendim gibi insanlarla dertleşmekte iyi gelir diye düşünüyorum çünkü bu hastalik konusunda damgalanma çok fazla. Bu ara bu üzüntülü haldenmidir bilmiyorum ağzımdaki aftlar arttı. O da ayrı bir üzüyor. Kendimi yalnız hissetmeye başladım. Bilmiyorum bir tavsiyeniz olur mu.! Hepinize şimdiden sağlıklı günler diliyorum Allah yardımcımız olsun.
Psikolojik destek almanı tavsiye ederim. Doktor hem konuştu hem ilaç yazdı bana iyi geldi. Toparladım biraz daha kendimi. Ve sarıldığımız şey şuan umut. Elbet daha iyi bir ilaç çıkacak. Haftada 1 alınan 15 günde bir ve ya aylık doz olarak alınan ilaçlar çıkacak. Rahat edeceğiz. Bilim insanları çalışıyor belki ileride virüsü komple ortadan kaldıracak bir ilaç ve ya aşı çıkacak. Öyle bir şey olursa virüs komple ortadan kalkarsa hayatıma yeniden başlamış gibi hissedeceğim kendimi. Şuan bekliyoruz sadece. Beklerkende kendimizi çok üzüp yıpratıp yaşlandırıp hayattan kopmamak gerekiyor. Belki 5 sene sonra çıkacak tam bir tedavi. Çıkana kadar kendimizi ne kadar psikolojik ve fizyolojik olarak korursak o kadar iyi.

(03-09-2025, Saat: 13:10)nycteam Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Psikolojik destek almanı tavsiye ederim. Doktor hem konuştu hem ilaç yazdı bana iyi geldi. Toparladım biraz daha kendimi. Ve sarıldığımız şey şuan umut. Elbet daha iyi bir ilaç çıkacak. Haftada 1 alınan 15 günde bir ve ya aylık doz olarak alınan ilaçlar çıkacak. Rahat edeceğiz. Bilim insanları çalışıyor belki ileride virüsü komple ortadan kaldıracak bir ilaç ve ya aşı çıkacak. Öyle bir şey olursa virüs komple ortadan kalkarsa hayatıma yeniden başlamış gibi hissedeceğim kendimi. Şuan bekliyoruz sadece. Beklerkende kendimizi çok üzüp yıpratıp yaşlandırıp hayattan kopmamak gerekiyor. Belki 5 sene sonra çıkacak tam bir tedavi. Çıkana kadar kendimizi ne kadar psikolojik ve fizyolojik olarak korursak o kadar iyi.
Bence bu virusun %50 si beslenme %50 si stres

(03-09-2025, Saat: 13:29)Aysell Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bence bu virusun %50 si beslenme %50 si stres

Çok iyi besleniyorum öyle her şeyi streste etmem valtrexi bıraktım 1 hafta anında çıktı. Kötü beslenme ve stres atakları tabii ki tetikler ama ikiside bu virüs için her şey deği.

Herkesin atak şiddeti farklı belli ki ,ama bu kadar sık ilaç kullanmak aslında ilaca da bağışıklık kazandırmaz mı? Bana doktorum da böyle söyleyip baskılayıcı tedaviye başlatmadı. Doğal yollarla çözmek daha sağlıklıymış gibi geliyor şu anlık.

Hastalıkta dördüncü ayımdayım, zeytin yaprağı ekstraktı kullanıyorum (hap olanını), lysine kullanıyorum, d vitamini bir de çinko kullanıyorum. Hastalığın nüks edeceğini hissettiğimde bir adet asiviral yutuyorum. Şu anlık beni idare ediyor, ilgilenen arkadaşlara fikir olsun diye yazmak istedim.

Şunu fark ettim ne zaman kafama takılsa bir şeyler, hemen ağrılarım başlıyor, kaygılansam hastalığa dair, hemen kendini belli ediyor falan. Şu anlık kökten bir çözümü olmadığını bilmek çok rahatsız edici, henüz yeni olduğumdan mı bilmiyorum ben psikolojik yönünü aşamıyorum. Etrafımdaki herkeste dudak uçuğu var ve gayet olağan karşılanırken bu hastalığın bu kadar zor açıklanabilir bir şey olduğunu öngörmek beni çok güvensiz hissettiriyor. Sanki tüm umutlarımı yitirmiş gibiyim. Antidepresan türevi bir ilaca başlamayı düşünüyorum, Umarım hepimiz için her şey daha güzel olur.

Bende önceden bitkisel faydaları hep ön planda tutardım ilaca karşıydım ama bu hastalıktan sonra bilime ve tıbba olan inancım kesinleşti

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi