(16-03-2025, Saat: 00:12)max.903406 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Alfa lipoik asit yaklaşık 10 gündür günde 600 mg (200 x 3) kullanıyorum. 5 gün önce antiviral kullanmayı bıraktım. Genel olarak işe yarıyor gözüküyor. Ağrılar çok aza indi. Neredeyse yoklar. Kesin bir sonuca varmak için erken. Geçici bir durum da olabilir. Bu şekilde devam ederse 3 ay kullanmayı düşünüyorum. Belki ileride dozajı 800 mg'ye çıkarabilirim.
Post herpetik nevralji çerçevesinde antiviral baskılama kullandığım halde batma ve kaşıntı hala mevcut. Post herpetik nevralji sadece sinir ağları mı yada batma ve kaşıntıyı da tetikler mi.
Postherpetik Nevralji Hastalarında Plazma C Vitamini Konsantrasyonlarının Karıncalanma, İğnelenme veya İğnelenme Hissi ile Negatif İlişkisi Vardır
Soyut
C vitamini eksikliği postherpetik nevralji (PHN) riskini artırır. Bu kesitsel çalışmada, plazma C vitamini konsantrasyonları, ağrı ve Leeds nöropatik semptomlar ve belirtilerin değerlendirilmesi (LANSS) maddeleri arasındaki ilişkiler, 120 PHN hastasının ilk ağrı kliniği ziyaretleri sırasında araştırıldı. C vitamini eksikliği ile ilişkili faktörler belirlendi. C vitamini eksikliğinin bağımsız öngörücüleri, ayarlanmış olasılık oranları (AOR) ve %95 güven aralıkları (CI) olarak sunuldu. Hastalarda C vitamini eksikliğinin yüksek bir prevalansı (%52,5) vardı. LANSS anketine göre plazma C vitamini konsantrasyonları, kendiliğinden oluşan ağrı ve karıncalanma, iğnelenme veya iğne batması hissi ile negatif ilişkiliydi. Alıcı operatör karakteristik eğrisine göre, plazma C vitamininin orta ila şiddetli ve şiddetli keskin his semptomlarını öngörmek için kesme değerleri sırasıyla <7,05 ve <5,68 mg/L idi. Karşılaştırma yapmak gerekirse, C vitamini ile iyi beslenen hastalarda keskin hisler, keskin ağrı ve kırmızımsı cilt insidansı daha düşüktü. Çok değişkenli analizler, C vitamini eksikliğinin düşük meyve/sebze tüketimi (AOR 2.66, %95 CI 1.09-6.48, p = 0.032), peptik ülser hastalığı (AOR 3.25, %95 CI 1.28-8.28, p = 0.014) ve sigara kullanımı (AOR 3.60, %95 CI 1.33-9.77, p = 0.010) ile ilişkili olduğunu ortaya koydu. Bu bulguları desteklemek için gelecekte çalışmalara ihtiyaç vardır.
https://www.mdpi.com/2072-6643/12/8/2384